Rewilding is de wetenschap achter het terug naar de natuurlijke gebalanceerde staat brengen van de huid door gebruik te maken van “groene” scheikunde en biologische biotechnologie.

Beschaving vond lange tijd dat schoon zijn betekent jezelf uit de natuur halen en je boven al het andere leven op een soort van voetstuk te stellen. We gebruiken dagelijks zeep, halen hierdoor olie van onze huid af en desinfecteren 99,9% van alle bekende ziektekiemen… als we de 100% zouden kunnen halen, zou de mensheid zelfs blij worden.

Hebben deze acties consequenties?

Het antwoord is een absolute JA!

De miljoenen jaren dat de mens bestaat (en al het andere leven op aarde) hebben we het nooit alleen gedaan. Ons bestaan hangt af van duizenden onzichtbare interacties met de microbiële wereld om ons heen. Van microben in onze darmen die aminozuren omzetten in belangrijke vitamines tot de microben die nauw samenwerken met de cellen op onze huid om voor een juiste immuunreactie te zorgen. We zijn heel sterk afhankelijk van de microbiële wereld. Zelfs onze stemmingen zijn gelinkt aan chemische boodschappen in ons lijf die door microben worden gemaakt.

De wetenschap kent op dit moment maar een fractie van het topje van die inmense ijsberg van het microbioom, maar wat wel steeds duidelijker wordt, is dat we met succes de balans die door evolutie met zorg tot stand is gekomen, kapot aan het maken zijn. Door het idee van “schoon” zijn tot het verwerkte voedsel dat we eten en het vermijden van de natuur om ons heen, hebben we vele voor ons belangrijke microben kapotgemaakt of zijn we die verloren. Dit is duidelijk door het steeds meer voorkomen van huidaandoeningen zoals eczeem, acne en dermatitis alsook de verhoogde kans op het krijgen van leefstijl gerelateerde ziektes als kanker, diabetes, hypertensie en depressie.
Door het verbreken van microbiële samenwerkingen hebben we een systeem dat duizenden jaren bestond kapot gemaakt. En nu moeten we hard werken om die balans weer terug te krijgen.

Esse richt zich op bewustwording en erkenning van de waarde van een gezond microbioom en biedt de mogelijkheid om het huidmicrobioom weer terug naar de natuur te brengen met probiotische microben met als doel het weer terugkrijgen van je allerbeste huid.

Esse producten zijn verkrijgbaar in onze winkel, maar ook in onze WEBSHOP.


 

 

 

Welkom op de blog van Beauties – dé winkel en schoonheidssalon met natuurlijke producten in hartje Groningen. Op deze blog zullen we regelmatig onze schoonheidstips, favoriete producten en meer met je delen. In ons allereerste blogartikel stellen we je voor aan onze eigenaresses Jet Schadenberg en Minke Felix.

Jet bestierde jaren een franchisewinkel in Groningen en Minke is hier tijdens haar opleiding schoonheidsspecialist al komen werken. Toen een prachtig pand aan de Folkingestraat in Groningen voorbij kwam besloten ze samen een eigen winkel en beautysalon te beginnen waar ze hun passie voor natuurlijke cosmetica in kwijt kunnen – Jet in de winkel en Minke in de salon. Lees hier waar Beauties voor staat, wat voor mooie producten ze aanbieden en waarom Jet en Minke altijd zo graag en veel lachen.

 

♥ Beauties is jullie eerste eigen winkel. Waar staat Beauties voor?

Minke: "We zijn allebei ontzettend fan van duurzame, groene merken. Dus werken we bij Beauties met natuurlijke producten, dat betekent: geen microplastics, siliconen, sls en parabenen, het zou je verbazen hoe vaak deze troep nog in producten wordt gebruikt, ook bij merken waar je het totaal niet van verwacht. Ook voor onze beautysalon zijn we heel selectief te werk gegaan."

Jet: "Natuurlijke producten zijn voor ons belangrijk, net als de filosofie van een merk is het eerlijk en transparant . Heeft het een goed verhaal? Worden de producten ambachtelijk gemaakt? We wilden dat de verpakkingen er niet te medisch uit zouden zien ,we houden allebei van een mooie, natuurlijke en toegankelijke uitstraling."

Minke: "Natuurlijke producten hoeven ook niet stoffig te zijn of een hoog geitenwollensokkengehalte te hebben. Ik vind het heel tof dat we in onze schoonheidssalon kunnen laten zien dat je voor duurzaam kunt kiezen èn van cosmetica kunt genieten. "

 

♥ Komt dit ook terug in de inrichting?

Jet: "Jazeker, we wilden voor Beauties echt een natuurlijke uitstraling creëren. Houten stellingen, natuurlijke kleuren en cradle-to-cradle. De houten vloeren zijn bijvoorbeeld gerecycled en de verf op de muren bevat geen schadelijke stoffen."

 

♥ Wat voor merken bieden jullie aan in de winkel en de salon?

Minke: "In de salon werken we met Esse Skincare dit is een prachtig merk uit Zuid-Afrika dat natuurlijk, biologisch en vegan is. In de producten van Esse zitten probiotica, waar je geweldige resultaten mee behaalt bij huidproblemen als acne, eczeem en ook huidveroudering."

Jet: "In de winkel bieden we naast de gezichtsverzorgingsmerken ook leuke producten aan op het gebied van lichaamsverzorging, zoals Natura Siberica, Organic Shop en Loveli. Zo verkopen we zeepjes van Soap7, een mooi merk van ambachtelijke, verpakkingsvrije zeep voor je handen, lichaam of haar, dat hier lokaal in Haren door Margot Rutten wordt gemaakt. En we hebben veel natuurlijke, biologische en vegan producten in ons assortiment."

 

♥ Hoe zijn jullie als team? Werken jullie goed samen?

Jet: "We vullen elkaar goed aan en hebben heel veel plezier met z’n tweeën. We werken hard, maar zorgen er wel voor dat we niet te serieus worden. We schieten vaak in de slappe lach samen. Ik ben 20 jaar ouder dan Minke – klanten denken soms dat ik haar moeder of oudere zus ben, haha – maar we staan precies hetzelfde in het leven. En al is de winkel natuurlijk wel een beetje ons leven – we maken ook ruimte voor hobby’s als uitgaan, lekker eten, vrienden en reizen, iets dat we allebei graag doen. Ik vind het geweldig om in het buitenland bij natuurlijke winkeltjes nieuwe inspiratie op te doen voor Beauties."

 

♥ Wat voor behandelingen bieden jullie aan in de salon?

Minke: "Ik doe de hele dag wat anders, dat maakt dit werk ook zo leuk. Van wenkbrauwen verven tot gezichtsbehandelingen. Ik vind het heel mooi om te zien dat ik samen met mijn collega’s echt resultaat kan boeken bij mensen met huidproblemen. Maar ook de lichaamsbehandelingen, een brazilianwax bijvoorbeeld, worden veel geboekt en vind ik tof om te doen."

 

♥ Beauties zit in de Folkingestraat, één van de leukste winkelstraten van Nederland. Hoe is dat?

Minke: "Ja dat is echt geweldig, er hangt zoveel sfeer hier in de straat! Er valt altijd wat te beleven.” Jet: “Voorheen had ik een winkel aan één van de bekendste winkelstraten van Groningen, maar daar had je vooral veel grote ketens. Dat is hier aan de Folkingestraat echt totaal anders. Unieke winkels die je nergens anders vindt. Er is ook een appgroep van de vrouwelijke ondernemers in de straat waar we af en toe mee uit eten gaan. Hoe leuk is dat?"

 

♥ Waar willen jullie naartoe werken met Beauties?

Jet: "Ik zou het leuk vinden als mensen hier naar binnen stappen voor een stukje ontspanning, beleving of gewoon een praatje. We willen ook graag samenwerken met andere winkels of organisaties met dit zelfde doel. We zitten midden in de binnenstad van Groningen, maar in de salon achter de winkel is het heerlijk stil. Even een plekje voor wat me-time, een massage bijvoorbeeld of een mooi voorbeeld is onze samenwerking met Cosmetique Totale die bijvoorbeeld ook IPL-laserontharing verzorgen in de salon, gewoon leuke aanvullingen vanuit onze branche."

 

♥ En waar zijn jullie over vijf jaar?

Jet & Minke lachend: "Dan toasten wij met een cocktail op onze lieve klanten! En dat er nog veel gelachen mag worden."

 

Meer weten over de behandelingen in onze salon? Bekijk hier onze prijslijst.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 10.00 uur - 17.30 uur
Woensdag 10.00 uur - 17.30 uur
Donderdag 10.00 uur - 17.30 uur
Vrijdag 10.00 uur - 17.30 uur
Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur
Zondag gesloten

 

Sluitingsdagen: 1e en 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

 

Volg ons ook online

Copyright Beauties 2018-2019 | Privacyverklaring